In urma modernizarii, carmangeria are o capacitate de 7 tone materie prima pe zi, respectiv 1764 tone pe an.

Capacitatea de prelucrare a carmangeriei si repartizarea materiilor prime pentru obtinerea produselor finite:

Materie prima (kg) Total kg/zi Total materie prima pt preparate din carne

kg/zi

Carne preambalata

kg/zi

Vrac

kg/zi

Deseuri

kg/zi

Scaza-minte

kg/zi

CARCASA OVINE
Cotlet ovine 86,5   86,5      
Pastrama 166,5 74,9 91,6      
Carne lucru 128,5 128,5        
Oase 115       115  
Scazamant 3,5         3,5
Total 500 203,4 178,1   115 3,5
CARCASA VITA
Muschi vita 27,5   27,5      
Antricot si vrabioara 137,5   137,5      
Carne vita 715,0 377,34 337,66      
Carne vita lucru 925,0 925,0        
Scazamant 100         100
Oase 595     595    
Total 2500 1302,34 502,66 595   100
CARCASA PORC
Muschiulet 20   20      
Muschi 150   150      
Ceafa 70 70        
Piept cu os 300 288,8 11,2      
Pulpa si spata 475 425 50      
Carne lucru 300 300        
Ciolan 117,5 117,5        
Scaricica 32,5   32,5      
Slanina 625 421,2 203,8      
Oase garf 117,5   117,5      
Picioare 25   25      
Şorici 125 24,28 100,72      
Oase mici + scazaminte 142,5       130 12,5
Total 2500 1646,78 710,72   130 12,5
Total carcasa 5500          
CAP PORC 65 65        
PIEPT PORC 200 200        
CARNE PORC LUCRU 1235 1235        
Total materie prima

 

7000 4652,52 1391,48 595 245 116

Cantitatea totala de produse finite prevazute a fi realizate zilnic va fi detaliata astfel:

  1. Preparate carne ……………………………. 3,117 t/zi (785,484 t/an);
  2. Carne tocata si preparate ……………………2,07664 t/zi (523,313 t/an);
  3. Carne preambalata in pungi, tavite, saci ….. 1,39148 t/zi (350,65 t/an);
  4. Produse în vrac ……………………………. 0,595 t/zi (149,94 t/an)Prin prelucrarea zilnica a 7 t carne vor rezulta cca. 0,245 t/zi (61,74 t/an) deseuri (oase, flaxuri etc.).

Produsele prevazute a fi fabricate prin modernizarea carmangeriei vor fi:

  • BABIC COMSORADI ……………………………………… 70 kg / zi;
  • CÂRNAŢI PLEŞCOI……………………………………….. 289 kg / zi;
  • SALAM MIORITIC (DE OAIE) ……………………….. 111 kg / zi;
  • CÂRNAŢI DEBREŢIN ……………………………………. 114 kg / zi;
  • CABANOS ……………………………………………………… 266 kg / zi;
  • CÂRNAŢI DE CASA ……………………………………….. 225 kg / zi;
  • CÂRNAŢI   PICANŢI (PAPRICA) ……………………. 233 kg / zi;
  • BABIC ……………………………………………………………. 188 kg / zi;
  • CÂRNAŢI PROASPEŢI (PENTRU GRATAR)……. 594 kg / zi;
  • CARNE TOCATA AMESTEC ………………………….. 316 kg / zi;
  • PASTA DE MICI ……………………………………………… 500 kg / zi;
  • CARNE CONDIMENTATA PENTRU FRIPTURI.. 505,5 kg / zi;
  • CARNE TOCATA EXTRA ……………………………….. 161,14 kg / zi;
  • PARIZER CU ARDEI ……………………………………….. 250 kg / zi;
  • PARIZER COPT ………………………………………………. 244 kg / zi;
  • CRENWURSTI VIENEZI …………………………………. 215 kg / zi;
  • CRENWURSTI HOT-DOG ……………………………….. 232 kg / zi;
  • KAISER …………………………………………………………… 222 kg / zi;
  • RULADA AFUMATA DIN PIEPT DE PORC …….. 150 kg / zi;
  • CEAFA AFUMATA …………………………………………. 82 kg / zi;
  • ŞUNCA PRAGA ………………………………………………. 118 kg / zi;
  • CIOLANE AFUMATE ……………………………………… 108 kg / zi

Carmangeria va lucra 252 zile/an în 2 – 3 schimburi astfel:

  1. Transare
  • Schimbul I – transare porcine
  • Schimbul II- transare ovine  – 1 zi/saptamana
    •    în functie de sortimentele fabricate
    • – transare bovine – 4 zile/ saptamana
  1. Fabricatie
  • Schimbul I – preparate din carne
  • Schimbul II – carne tocata si preparata