In urma modernizarii, carmangeria are o capacitate de 7 tone materie prima pe zi, respectiv 1764 tone pe an.
Capacitatea de prelucrare a carmangeriei si repartizarea materiilor prime pentru obtinerea produselor finite:
Materie prima (kg) | Total kg/zi | Total materie prima pt preparate din carne
kg/zi |
Carne preambalata
kg/zi |
Vrac
kg/zi |
Deseuri
kg/zi |
Scaza-minte
kg/zi |
CARCASA OVINE | ||||||
Cotlet ovine | 86,5 | 86,5 | ||||
Pastrama | 166,5 | 74,9 | 91,6 | |||
Carne lucru | 128,5 | 128,5 | ||||
Oase | 115 | 115 | ||||
Scazamant | 3,5 | 3,5 | ||||
Total | 500 | 203,4 | 178,1 | 115 | 3,5 | |
CARCASA VITA | ||||||
Muschi vita | 27,5 | 27,5 | ||||
Antricot si vrabioara | 137,5 | 137,5 | ||||
Carne vita | 715,0 | 377,34 | 337,66 | |||
Carne vita lucru | 925,0 | 925,0 | ||||
Scazamant | 100 | 100 | ||||
Oase | 595 | 595 | ||||
Total | 2500 | 1302,34 | 502,66 | 595 | 100 | |
CARCASA PORC | ||||||
Muschiulet | 20 | 20 | ||||
Muschi | 150 | 150 | ||||
Ceafa | 70 | 70 | ||||
Piept cu os | 300 | 288,8 | 11,2 | |||
Pulpa si spata | 475 | 425 | 50 | |||
Carne lucru | 300 | 300 | ||||
Ciolan | 117,5 | 117,5 | ||||
Scaricica | 32,5 | 32,5 | ||||
Slanina | 625 | 421,2 | 203,8 | |||
Oase garf | 117,5 | 117,5 | ||||
Picioare | 25 | 25 | ||||
Şorici | 125 | 24,28 | 100,72 | |||
Oase mici + scazaminte | 142,5 | 130 | 12,5 | |||
Total | 2500 | 1646,78 | 710,72 | 130 | 12,5 | |
Total carcasa | 5500 | |||||
CAP PORC | 65 | 65 | ||||
PIEPT PORC | 200 | 200 | ||||
CARNE PORC LUCRU | 1235 | 1235 | ||||
Total materie prima
|
7000 | 4652,52 | 1391,48 | 595 | 245 | 116 |
Cantitatea totala de produse finite prevazute a fi realizate zilnic va fi detaliata astfel:
- Preparate carne ……………………………. 3,117 t/zi (785,484 t/an);
- Carne tocata si preparate ……………………2,07664 t/zi (523,313 t/an);
- Carne preambalata in pungi, tavite, saci ….. 1,39148 t/zi (350,65 t/an);
- Produse în vrac ……………………………. 0,595 t/zi (149,94 t/an)Prin prelucrarea zilnica a 7 t carne vor rezulta cca. 0,245 t/zi (61,74 t/an) deseuri (oase, flaxuri etc.).
Produsele prevazute a fi fabricate prin modernizarea carmangeriei vor fi:
- BABIC COMSORADI ……………………………………… 70 kg / zi;
- CÂRNAŢI PLEŞCOI……………………………………….. 289 kg / zi;
- SALAM MIORITIC (DE OAIE) ……………………….. 111 kg / zi;
- CÂRNAŢI DEBREŢIN ……………………………………. 114 kg / zi;
- CABANOS ……………………………………………………… 266 kg / zi;
- CÂRNAŢI DE CASA ……………………………………….. 225 kg / zi;
- CÂRNAŢI PICANŢI (PAPRICA) ……………………. 233 kg / zi;
- BABIC ……………………………………………………………. 188 kg / zi;
- CÂRNAŢI PROASPEŢI (PENTRU GRATAR)……. 594 kg / zi;
- CARNE TOCATA AMESTEC ………………………….. 316 kg / zi;
- PASTA DE MICI ……………………………………………… 500 kg / zi;
- CARNE CONDIMENTATA PENTRU FRIPTURI.. 505,5 kg / zi;
- CARNE TOCATA EXTRA ……………………………….. 161,14 kg / zi;
- PARIZER CU ARDEI ……………………………………….. 250 kg / zi;
- PARIZER COPT ………………………………………………. 244 kg / zi;
- CRENWURSTI VIENEZI …………………………………. 215 kg / zi;
- CRENWURSTI HOT-DOG ……………………………….. 232 kg / zi;
- KAISER …………………………………………………………… 222 kg / zi;
- RULADA AFUMATA DIN PIEPT DE PORC …….. 150 kg / zi;
- CEAFA AFUMATA …………………………………………. 82 kg / zi;
- ŞUNCA PRAGA ………………………………………………. 118 kg / zi;
- CIOLANE AFUMATE ……………………………………… 108 kg / zi
Carmangeria va lucra 252 zile/an în 2 – 3 schimburi astfel:
- Transare
- Schimbul I – transare porcine
- Schimbul II- transare ovine – 1 zi/saptamana
- în functie de sortimentele fabricate
- – transare bovine – 4 zile/ saptamana
- Fabricatie
- Schimbul I – preparate din carne
- Schimbul II – carne tocata si preparata