Modernizarea Fabricii de produse lactate Costesti a implicat o capacitate nominala de procesare de 13687 tone/an si realizarea urmatoarei structuri sortimentale:

 

Nr. crt. Produsul Cantitate lapte integral l/zi Cantitate lapte normalizat l/zi Consum specific     l/l Cantitate produs finit           u.m./zi Cantitate anuala produs finit u.m./an Mod de ambalare
1 lapte de consum 1.8%, l 12,120 11,500 1.015 11,330 4,135,468 Pungi de polietilena de 1l si 0.5 l
2 iaurt, 2.8%, l 1,227 1,200 1.02 1,176 429,412 Pahare de 0.200 – 0.400 l, acoperite cu folie termosudata
3 lapte batut, 2%, l 629 600 1.02 588 214,706 Pungi de polietilena de 1l si 0.5 l
4 branza vaci grasa (lapte cu 1,5% grasime), kg 4,467 4,200 6.5 646 235,846 Pachete de         0,250 kg
5 branza vaci dietetica (lapte cu 0,1% grasime), kg 2,437 2,200 7.7 286 104,286 Pachete de     0,250 kg
6 telemea (lapte cu 3% grasime), kg 9,120 9,000 7 1,286 469,390

 

vrac, ambalata in cutii PVC captusite cu saci de polietilena, 15 kg/cutie
7 Total lapte din care: 30,000
7.1 Lapte normalizat,l 28,700
7.2 Smantana rezultata din normalizari, din care: 1,300
7.2.1 Smantana de consum, 25% grasime, kg 500 700 1.015 690 251,724 Pahare de 0.200 – 0.400 l, acoperite cu folie termosudata
7.2.2 Smantana pentru unt (35% grasime), kg 800
8 Smantana din colectare, pentru unt (35% grasime), kg 440
9 Total smantana pentru unt, din care 1,240 1,240 2.32 534 195,086
9.1 Unt (80% grasime), kg 534 Pachete de 0,125 – 0,250 kg
10 Subproduse rezultate, din care: 12,960
10.1 Zer, din care 12,500
10.1.1 Produs probiotic din zer, l 5,000 1,825,000 bidoane 25 l
10.1.2 Zer pentru furajare directa, l 7,500 2,737,500 bidoane 25 l
10.2 Zara pentru furajare, l 460 167,900 bidoane 25 l

Regimul de lucru: 2 schimburi / zi.