Modernizarea Fabricii de produse lactate Costesti a implicat o capacitate nominala de procesare de 13687 tone/an si realizarea urmatoarei structuri sortimentale:
Nr. crt. | Produsul | Cantitate lapte integral l/zi | Cantitate lapte normalizat l/zi | Consum specific l/l | Cantitate produs finit u.m./zi | Cantitate anuala produs finit u.m./an | Mod de ambalare |
1 | lapte de consum 1.8%, l | 12,120 | 11,500 | 1.015 | 11,330 | 4,135,468 | Pungi de polietilena de 1l si 0.5 l |
2 | iaurt, 2.8%, l | 1,227 | 1,200 | 1.02 | 1,176 | 429,412 | Pahare de 0.200 – 0.400 l, acoperite cu folie termosudata |
3 | lapte batut, 2%, l | 629 | 600 | 1.02 | 588 | 214,706 | Pungi de polietilena de 1l si 0.5 l |
4 | branza vaci grasa (lapte cu 1,5% grasime), kg | 4,467 | 4,200 | 6.5 | 646 | 235,846 | Pachete de 0,250 kg |
5 | branza vaci dietetica (lapte cu 0,1% grasime), kg | 2,437 | 2,200 | 7.7 | 286 | 104,286 | Pachete de 0,250 kg |
6 | telemea (lapte cu 3% grasime), kg | 9,120 | 9,000 | 7 | 1,286 | 469,390
|
vrac, ambalata in cutii PVC captusite cu saci de polietilena, 15 kg/cutie |
7 | Total lapte din care: | 30,000 | |||||
7.1 | Lapte normalizat,l | 28,700 | |||||
7.2 | Smantana rezultata din normalizari, din care: | 1,300 | |||||
7.2.1 | Smantana de consum, 25% grasime, kg | 500 | 700 | 1.015 | 690 | 251,724 | Pahare de 0.200 – 0.400 l, acoperite cu folie termosudata |
7.2.2 | Smantana pentru unt (35% grasime), kg | 800 | |||||
8 | Smantana din colectare, pentru unt (35% grasime), kg | 440 | |||||
9 | Total smantana pentru unt, din care | 1,240 | 1,240 | 2.32 | 534 | 195,086 | |
9.1 | Unt (80% grasime), kg | 534 | Pachete de 0,125 – 0,250 kg | ||||
10 | Subproduse rezultate, din care: | 12,960 | |||||
10.1 | Zer, din care | 12,500 | |||||
10.1.1 | Produs probiotic din zer, l | 5,000 | 1,825,000 | bidoane 25 l | |||
10.1.2 | Zer pentru furajare directa, l | 7,500 | 2,737,500 | bidoane 25 l | |||
10.2 | Zara pentru furajare, l | 460 | 167,900 | bidoane 25 l |
Regimul de lucru: 2 schimburi / zi.