Sc Magic Radu Comimpex Srl
Istoric
Inceputa ca o afacere de familie in anul 2003 cu o productie de aprox.100tone/an,dezvoltata continuu, ajungand in momentul de fata la 500 tone/an si 8 angajati.
Sunt primii si singurii intreprinzatori din Romania care au accesat fonduri europene(SAPARD) pentru constructia unei fabrici de varza murata in anul 2006, proiect finalizat in anul 2008.
In prezent varza murata PUTINA SOACREI produsa in fabrica este folosita la prepararea SARMALELOR in raioanele de gastronomie ale celor 25 hypermarketuri Carrefour din Romania.
Pentru realizarea fabricii de varza murata din comuna Slobozia-Moara, judetul Dambovita s-au avut in vedere o serie de procedee tehnologice de introducere a innoirilor in domeniul conservarii verzei. Materia prima prelucrata de societate este varza alba cruda, achizitionata de la producatorii primari. Capacitatea de prelucrare este de 163,04 tone din care se obtin 125 tone varza murata pentru comercializare.
Programul productie
Materie prima |
Cantitate | Partea necomestibila | Partea comestibila | Total | Varza murata | Cantitate vanduta (tone) | ||||||
vrac | ambalata pungi | |||||||||||
tone/an | % | tone/an | % | tone/an | % | tone/an | %varza | tone/an | 250×300 mm | 300×350 mm | ||
varza alba | 163,04 | 8 | 13,04 | 92 | 150 | 100 | 163,04 | 76,66 | 125 | 12,5 | 33,75 | 78,75 |
Procesul tehnologic de conservare al verzei albe prin fermentatie lactica a constat in urmatoarele faze si operatii tehnologice succesive:
- receptia materiei prime, a materiilor auxiliare si a ambalajelor;
- depozitarea materiei prime, a materiilor auxiliare si a ambalajelor;
- prelucrarea initiala a capatanilor de varza, care include operatiile urmatoare:
- curatirea capatanilor de varza de frunzele necorespunzatoare;
- crestarea coceanului;
- conservarea propriu-zisa prin murare;
- descarcarea verzei murate din bazinelor de fermentare;
- scurgerea lichidului de murare;
- ambalarea sub vid a verzei murate si ambalarea in ambalaje de desfacere;
- pastrarea inainte de livrare;
- livrarea.