In perioada 17 iulie 2017 – 31 decembrie 2018, producatorii de energie electrica si termica pot depune cereri de finantare pentru investitii in producerea energiei electrica si/sau termice din biomasa/ biogaz si energiei geotermale (RES), precum si investitii in cogenerare de inalta eficienta.

„Prin apelurile lansate astazi, ne dovedim responsabili fata de urmasii nostri. Investim in sursele regenerabile de energie, in economia de combustibili si in eliminarea emisiilor de carbon aferente combustibililor fosili. Fondurile europene sunt, deci, si despre protejarea mediului si a viitorului planetei”, a declarat ministrul Rovana Plumb.

Bugetul total al celor doua apeluri cu depunere continua este de 147,38 milioane euro, din care productia de energie din RES are o alocare de 83,85 milioane euro, iar pentru cogenerare de inalta eficienta sunt alocati aproximativ 63,53 milioane euro.

Pot depune proiecte urmatorii solicitanti:

  • Unitatile administrativ teritoriale (UAT)/ Subdiviziunile administrativ-teritoriale/ Asociatiile de dezvoltare intercomunitara (ADI) care produc energie termica in scopul furnizarii in reteaua de transport si distributie pentru asigurarea serviciului public de alimentare cu energie termica sau pentru consumul propriu;
  • Societatile care au ca activitate producerea de energie in scopul comercializarii;
  • Societatile din industrie sau reprezentantul parc industrial care inregistreaza consumuri energetice de peste 200 tep/an.