DATE GENERALE / CERERE DE FINANTARE MICROINDUSTRIALIZARE
- Numele firmei: MERIDIAN AGROIND SRL
- Codul unic de inregistrare: 6675589
- Forma juridica de constituire: societate cu raspundere limitata
- Data infiintarii/Numar Registrul Comertului: J10/ 2908/ 1994 atribuit in data de 23.12.1994
- Data inceperii efective a activitatii: 01.12.1999 aferent cod CAEN 1051
- Activitatea principala a societatii si codul CAEN al activitatii principale: 1051 Fabricarea produselor lactate si a branzeturilor
Codul CAEN al activitatii pentru care se solicita AFN: 1051 Fabricarea produselor lactate si a branzeturilor
- Natura capitalului social: roman privat
Achizitionarea utilajelor si echipamentelor tehnologice:
Pesteurizator lapte cu functionare complet automata
Debit 5000l/ h
Ciclu termic:
acidofile
intrare 4 grade C – iesire separator 45 grade C – iesire omogenizator 65 grade C – fierbere 95 grade C/ mentinere 300 sec – sector recuperare 24/ 28 grade C – incalzire finala 45 grade C (temperatura de insamantare)
branzaturi
intrare 4 grade C – iesire separator 45 grade C – iesire omogenizator 65 grade C – fierbere 72 grade C/ mentinere 20 sec – sector recuperare 24/ 28 grade C – incalzire finala 32 grade C (temperatura de inchegare)
lapte consum
intrare 4 grade C – iesire separator 45 grade C – iesire omogenizator 65 grade C – fierbere 85/90 grade C/ mentinere 20 sec – sector recuperare 24/ 28 grade C – preracire apa retea – racire 4 grade C apa gheata
sector pentru ultra – pasteurizare Extended Shelf Life
120/ 130 – 97 -71 – 21 – 4 grade C, mentinere 2-4 secunde
Componente pasteurizator
- schimbator caldura – 6 sectoare
- pompa transfer lapte si pompa presiune
- grup termic preparare apa fierbinte
componenta:
– schimbator de caldura brazat abur/ apa
– valva pneumatica cu reglaj continuu si convertor curent/ presiune
– oala condens
– pompa reciclare apa fierbinte 6m3/h la 1,2 bar
– regulator electronic cu functie PID
– instrumente de masura si protectie
Grup termic preparare apa fierbinte
componenta:
– schimbator de caldura brazat abur/ apa
– valva pneumatica cu reglaj continuu si convertor curent/ presiune
– oala condens
– pompa reciclare apa fierbinte 6m3/h la 1,2 bar
– regulator electronic cu functie PID
– instrumente de masura si protectieserpentina de mentinere dubla cu ventil automat cu 3 cai, timp mentinere 20 + 240 secunde, izolata si carcasata
Separator smantana automat cu autocuratare
– capacitate – standardizare 7500 l/ h, degresare totala 5000l/ h
– putere motor 11 kw
– automatizare completa
– premontaj pe platforma inox
Omogenizator smantana 5000l/ h, 2 trepte compresie
– putere motor 37 kw
– presiune omogenizare 200 bar
Principalele faze ale procesului tehnologic sunt urmatoarele:
- receptia calitativa si cantitativa a laptelui materie prima;
- curatirea laptelui;
- racirea laptelui;
- depozitarea tampon
- normalizarea – pasteurizarea – omogenizarea – racirea laptelui;
- depozitarea tampon a laptelui pasteurizat;
- ambalarea laptelui pasteurizat;
- depozitarea laptelui pasteurizat – ambalat.