DATE GENERALE / CERERE DE FINANTARE MICROINDUSTRIALIZARE

  1. Numele firmei: MERIDIAN AGROIND SRL
  2. Codul unic de inregistrare: 6675589
  3. Forma juridica de constituire: societate cu raspundere limitata
  4. Data infiintarii/Numar Registrul Comertului: J10/ 2908/ 1994 atribuit in data de 23.12.1994
  5. Data inceperii efective a activitatii: 01.12.1999 aferent cod CAEN 1051
  6. Activitatea principala a societatii si codul CAEN al activitatii principale: 1051 Fabricarea produselor lactate si a branzeturilor

Codul CAEN al activitatii pentru care se solicita AFN:  1051 Fabricarea produselor lactate si a branzeturilor

  1. Natura capitalului social: roman privat

 

Achizitionarea utilajelor si echipamentelor tehnologice:
Pesteurizator lapte cu functionare complet automata
Debit 5000l/ h
Ciclu termic:
acidofile
intrare 4 grade C – iesire separator 45 grade C – iesire omogenizator 65 grade C – fierbere 95 grade C/ mentinere 300 sec – sector recuperare 24/ 28 grade C – incalzire finala 45 grade C (temperatura de insamantare)
branzaturi
intrare 4 grade C – iesire separator 45 grade C – iesire omogenizator 65 grade C – fierbere 72 grade C/ mentinere 20 sec – sector recuperare 24/ 28 grade C – incalzire finala 32 grade C (temperatura de inchegare)
lapte consum
intrare 4 grade C – iesire separator 45 grade C – iesire omogenizator 65 grade C – fierbere 85/90 grade C/ mentinere 20 sec – sector recuperare 24/ 28 grade C – preracire apa retea – racire 4 grade C apa gheata
sector pentru ultra – pasteurizare Extended Shelf Life
120/ 130 – 97 -71 – 21 – 4 grade C, mentinere 2-4 secunde

 

Componente pasteurizator

  1. schimbator caldura – 6 sectoare
  2. pompa transfer lapte si pompa presiune
  3. grup termic preparare apa fierbinte

componenta:
– schimbator de caldura brazat abur/ apa
– valva pneumatica cu reglaj continuu si convertor curent/ presiune
– oala condens
– pompa reciclare apa fierbinte 6m3/h la 1,2 bar
– regulator electronic cu functie PID
– instrumente de masura si protectie

Grup termic preparare apa fierbinte
componenta:
– schimbator de caldura brazat abur/ apa
– valva pneumatica cu reglaj continuu si convertor curent/ presiune
– oala condens
– pompa reciclare apa fierbinte 6m3/h la 1,2 bar
– regulator electronic cu functie PID
– instrumente de masura si protectieserpentina de mentinere dubla cu ventil automat cu 3 cai, timp mentinere 20 + 240 secunde, izolata si carcasata

 

Separator smantana automat cu autocuratare
– capacitate – standardizare 7500 l/ h, degresare totala 5000l/ h
– putere motor 11 kw
– automatizare completa
– premontaj pe platforma inox
Omogenizator smantana 5000l/ h, 2 trepte compresie
– putere motor 37 kw
– presiune omogenizare 200 bar
Principalele faze ale procesului tehnologic sunt urmatoarele:

  1. receptia calitativa si cantitativa a laptelui materie prima;
  2. curatirea laptelui;
  3. racirea laptelui;
  4. depozitarea tampon
  5. normalizarea – pasteurizarea – omogenizarea – racirea laptelui;
  6. depozitarea tampon a laptelui pasteurizat;
  7. ambalarea laptelui pasteurizat;
  8. depozitarea laptelui pasteurizat – ambalat.