SCIL Dambovita a luat fiinta în 1991 prin preluarea patrimoniului fostei Intreprinderi de Industrializare a laptelui Dambovita.

Societatea este o firmă cu capital integral privat. Principalul obiect de activitate al societăţii este prelucrarea si comercializarea laptelui si a produselor lactate ce poartă marca Natura, fiind cea mai mare fabrică de prelucrare a laptelui din judet, cu o traditie de peste cincizeci de ani.

Tehnologie

Toti parametrii de productie sunt atent monitorizati pentru un produs final corespunzator din toate punctele de vedere cu normele europene.

Modernizarea a presupus cresterea capacitatii de prelucrare de la 23.193 l/zi materie prima la 35.000 l/zi.

Structura de productie care se va realiza zilnic este urmatoarea:

Nr. crt. Produsul Cantitate lapte integral l/zi Cantitate lapte normalizat l/zi Consum specific l/l Cantitate produs finit l/zi Mod de ambalare
1 Lapte de consum 1,8 % 10.540 10.000 1,015 9.852 Pungi de polietilena de 1l, pahare de 0,200 cu folie termosudata
2 Iaurt, 2,8 % 5.111 5.000 1,02 4.902 Pahare de 0,200–0,450 l, cu folie termosudata si ambalaje de 1l
Iaurt, 0,1 % 1.108 1.000 1,02 980 Pahare de 0,200 – 0,450 l, cu folie termosudata
3 Lapte batut, 2% 4.190 4.000 1,02 3.922 Pahare de 0,200 – 0,450 l, 0,500 l, cu folie termosudata si ambalaje de 1 l
4 Sana, 3,6 % 1.495 1.500 1,02 1.471 Pahare de 0,200 – 0,450 l, cu folie termosudata si ambalaje de 0,9 00 l
5 Smantana, 18 % 1.668 2.405 1,015 2.369 Pahare de 0,200 – 0,450 l, cu folie termosudata si ambalaje de 1l
6 Smantana, 20% (pt. Fagaras) 30 61 1,015 60
7 Branza vaci grasa (lapte cu 1,5 % grasime) 5.318 5.000 6,5 769 Pachete de 0,250 kg
8 Branza vaci dietetica (lapte cu 0,1 % grasime), din care: 5.540 5.000 7 714
8.1 – pentru consum 574 Pachete de 0,250 kg
8.2 – pentru Fagaras 140
9 Fagaras 200 Pahare 0,200 kg cu capac termosudat
10 Total lapte, din care: 35.000
10.1 Lapte normalizat 31.500
10.2 Smantana rezultata din normalizari 1.802
10.3 Lapte integral pentru normalizarea smantanii 1.698
11 Zer, din care: 8.000
11.1 Produs probiotic 3.000 Bidoane 25 l
11.2 Pentru furajare directa 5.000 Bidoane 25 l

 

Ambalarea produselor se va face astfel:

Nr. crt Produsul  

UM

Cantitate   zilnica

produs finit

Mod de ambalare
1 Lapte de consum, din care l 9.852
5.320 Pahare de 0,200 cu folie termosudata
4.532 Pungi de polietilena de 1l,
2 Iaurt, 2,8 %, din care: l 4.902  
2.353 Pahare de 0,200 l, cu folie termosudata
882 Pahare de 0,450 l, cu folie termosudata
1.667 Ambalaje de 1l
3 Iaurt, 0,1 %, din care: l 980
715 Pahare de 0,200 l, cu folie termosudata
265 Pahare de 0,450 l, cu folie termosudata
4 Lapte batut, 2% l 3.922
2.353 Pahare de 0,200   l, cu folie termosudata
588 Pahare de 0,450 l, cu folie termosudata
314 Pahare de 0,500 l, cu folie termosudata
667 Ambalaje de 1 l
5 Sana, 3,6 % l 1.471
368 Pahare de 0,200 l, cu folie termosudata
324 Pahare de 0,450 l, cu folie termosudata
780 Ambalaje de   0,900 l
6 Smantana, 18 %, din care kg 2.369
1.083 Pahare de 0,200 l, cu folie termosudata
609 Pahare de 0,450 l, cu folie termosudata
102 Ambalaje de 1l
575 Cutii PVC cu capac
7 Branza de vaci grasa kg 769 Pachete de 0,250 kg
8 Branza de vaci dietetica kg 574 Pachete de 0,250 kg
9 Branza Fagaras kg 200 Pahare 0,200 kg cu folie termosudata