1. Corpul de fabricatie – corp vinificatie + corp social + hala depozitare + sala buncar descarcare – Este cladirea principala de productie, cladirea care se activeaza si se modernizeaza prin prezentul proiect.
• Regimul de inaltime :
o Corp vinificatie + Corp social – Spartial + P + 2 E;
o Hala depozitare si sala buncar descarcare – P.
• Aria construita existenta= 1555,10 mp
• Aria construita propusa = 1560,00 mp
• Aria desfasurata = 1849,50mp
• Aria utila = 1372,20 mp
• Volumul cladirii = 7896,00 mc
• Inaltimea la coama peste hala depozitare = 6,30m
• Inaltimea la streasina peste hala depozitare = 6,00m
• Inaltimea la streasina peste corp P+1 = 7,25m;
• Inaltimea la streasina peste corp P+2 = 10,40m
2. Hala depozitare si anexele sale (magazii) – constructie parter cu structura de zidarie portanta, stilpi si grinzi din beton armat. Sala principala a corpului de depozitare este delimitata longitudinal de doi pereti structurali de 50cm grosime, respectiv de 38.75 m lungime din zidarie de caramida. In axul median, longitudinal al salii se afla un sir de 4 stilpi interiori (la interax intre ei de 7.50m) din BA monolit, cu sectiunea de 30x35m pe care reazema grinda de coama a acoperisului tot din beton armat monolit cu sectiunea 35x70cm.
SUPRAFETE, VOLUM – Corpul de fabricatie
– Aria construita = 1555,10 mp
– Aria desfasurata = 1849,50mp
– Aria utila = 1372,20 mp
– Volumul cladirii = 7896,00 mc
Capacitatea de productie
a) Capacitatea de prelucrare – 1600 t struguri de vin alb, rezultand 12.000 hl must proaspat (randament 75%), rezultand 3400 hl must concentrat. Capacitate stocare = 18.000 hl.
b) Structura sortimentara:
– must concentrat (25-40%)
– ciorchini struguri (3%)
– tescovina (20%)
– burba (1-2%)
c) Fond de timp – unitatea de prelucrare va lucra 70 de zile/ an.
d) Consum de utilitati:
– Consum apa – 1500 mc/an
– Consum energie electrica: – putere necesara – 200 kw
– consum 56 MW/an.
Procesul tehnologic
Materii prime utilizate – Unica materie prima utilizata o reprezinta strugurii din plantatii de vita de vie nobila.
Etape proces tehnologic:
– Recoltarea strugurilor
– Receptia strugurilor
– Deschiorchinare strugurilor
– Presarea mustuielii
– Deburbarea mustului
– Conditionarea mustului in vederea concentrarii
– Obtinerea mustului concentrat
– Stocarea mustului concentrat
– Circulatia mustului
– Igienizarea spatiilor si utilajelor