Carmangeria are o capacitate de prelucrare a materiei prime de 4250 tone pe an, respectiv 17 tone pe zi. Capacitatea de prelucrare a carmangeriei este prezentata in tabelul de mai jos:

Nr. crt Materia

prima

Cantitate
    tone/an
1 Carcase porc 3000
2 Carcase vita 1250
TOTAL 4250

Cantitatea totala care se va comercializa este structurata astfel:

  Sortiment cantitate vanduta

in primul an (kg/zi)

1 salamuri (vara, victoria, de porc, canadian) 3052
2 carnati (de porc afumati,cabanos, oltenesti,proaspeti, crenvursti) 2830
3 Carne preparata (carne tocata, pasta mici) 612
4 parizer(taranesc, rustic, polonez) 4505
5 piept de porc condimentat 300
6 Afumaturi (costita, coasta, cap de piept, gusa, ceafa afumate) 870
7 pastrama (porc, vita) 810
8 muschi (tiganesc, montana, file) si cotlet haiducesc 630
9 sunculita, jambon, keiser 940
10 oase garf afumate 120
11 picioare si ciolane afumate 180
12 slanina afumata 1050
  Total 15899

 

Defalcarea produselor spre comercializare:

Denumirea produselor % Cantitatea
    kg/zi kg/an
Salamuri: 100 3052 762975
din care:      
     – Salam de vara 41 1264 315900
     – Salam Victoria 20 610 152500
     – Salam de porc 16 488 122000
     – Salam canadian 23 690 172575
Carne preparata 100 612 153000
din care:      
     – Carne tocata 33 200 50000
     – Pasta mici 67 412 103000
Carnati 100 2830 707600
din care:      
     – Carnati de porc 22 618 154500
     – Cabanos 23 659 164800
     – Carnati oltenesti 23 659 164800
     – Carnati proaspeti 11 309 77250
     – Crenvursti 21 585 146250
Parizer 100 4505 1126125
din care:      
     – Parizer taranesc 48 2165 541125
     – Parizer rustic 32 1463 365625
     – Polonez 19 878 219375
Piept de porc condimentat 100 300 75000
Afumaturi 100 870 217500
din care:      
     – Costita afumata 34 300 75000
     – Coaste afumate 7 60 15000
     – Cap de piept afumat 17 150 37500
     – Gusa afumata 28 240 60000
     – Ceafa afumata 14 120 30000
Pastrama 100 810 202500
din care:      
Pastrama de porc 85 690 172500
Pastrama de vita 15 120 30000
Muschi 100 630 157500
din care:      
Muschi tiganesc 24 150 37500
Muschi montana 14 90 22500
Muschi file 33 210 52500
Cotlet haiducesc 29 180 45000
Sunculita, jambon, keiser 100 940 235000
din care      
– sunculita taraneasca 43 400 100000
– Jambon 26 240 60000
-Keiser 32 300 75000
Oase garf afumate 100 120 30000
Picioare si ciolane afumate 100 180 45000
din care:      
Picioare afumate 50 90 22500
Ciolane afumate 50 90 22500
Slanina afumata 100 1050 262500
TOTAL   15899 3974700

Carmangeria va lucra 250 zile/an in 3 schimburi/zi.

Caracteristicile principale ale cladirilor

Corp principal de fabricatie, vestiare, birouri, laborator
– Ac.   ( arie construita )………………………………………4020,51 mp
– Ad.   ( arie desfasurata )……………………………….……4600,77 mp
– Au   ( arie utila )………………………………………………..4110,77 mp
– V   ( volum)…………………………………………………….38700,20 mc
– Inaltime hala …………………………………………………………..4,00 m
– Inaltime vestiare, laborator, birouri…………………………..3,00 m
Constructia este alcatuita din 16 travei de 6,00 m si 2 deschideri de 18,00 m pentru hala de fabricatie si trei travei de 6,00 m si 3 deschideri de 6,00 m pentru vestiare, laborator, birouri .

Boxa spalare auto cu preparare solutii (P)
– Ac.   ( arie construita )……………………………………….133,59 mp
– Ad.   ( arie desfasurata )……………………………….…… .133,59 mp
– Au   ( arie utila )…………………………………………………129,65 mp
– V   ( volum)………………………………………………………601,62 mp
– Inaltime ……………………………………………………………….4,50 m

Cabina poarta (P)
– Ac.   ( arie construita )………………………………………..27,09 mp
– Ad.   ( arie desfasurata )……………………………….….. …27,09 mp
– Au   ( arie utila )………………………………………………….25,34 mp
– V   ( volum)……………………………………………………….73,14 mp
– Inaltime ……………………………………………………………….2,70 m

Centrala termica (P)
– Ac.   ( arie construita )………………………………………..118,75 mp
– Ad.   ( arie desfasurata )……………………………….….. …118,75 mp
– Au   (arie utila )……………………………………………….. ..107,75 mp
– V   ( volum)……………………………………………………….475,00 mp
– Inaltime ……………………………………………………………….4,00 m
Centrala termica este alcatuita din 2 travei de 6,00 m si 2 deschideri de 4,50 m .

Proiectul consta in realizarea urmatoarelor investitii:

  1. Corp principal de fabricatie si vestiare, laborator, birouri, etc.
  2. Put forat, gospodarie apa si rezerva de incendiu
  3. Casa poarta
  4. Centrala termica
  5. Post transformare
  6. Platforma GPL
  7. Statie epurare
  8. Boxa spalare dezinfectie
  9. Alee acces
  10. Parcare auto
  11. Drumuri, platforme betonata,
  12. Imprejmuire si poarta
  13. Spatiu verde
  14. Utilitati

LISTA UTILAJELOR CU MONTAJ

Denumire utilaj Caracteristici tehnice Nr buc
 

Corp principal de fabricatie si birouri, vestiare, laboratoare

Burduf de protectie + Usa sectionala   6
Brat de descarcare carcase   2
Macaze pentru linie aeriana   32
Linie aeriana 200 ml 1
Cantar pe linia aeriana   2
Spalator cu pedala   14
Sterilizator cutite 4 kw 4
Curbe pentru linia aeriana   16
Fierastrau cu banda 2 kw 1
Masina desoricat 1kw 1
Ghilotina 10 kw 1
Masina de injectat 3 kw 1
Instalatie de preparare saramura 1 kw 1
Cazan duplex si fierbere 300 l, 250 kg/h abur 1
Cazan de fierbere organe 250 kg/h abur 3
Tumbler cu vacuum 12 kw 4
Dispozitiv spalare carucioare Cimbert   1
Masina de tocat 8 kw, φ 115 1
Masina de tocat 10 kw, φ 130 1
Cutter 200 l, 90 kw 1
Cutter 120 l, 40 kw 1
Malaxor cu incarcator 15 kw 2
Microcutter pentru emulsii 15 kw 1
Masina fulgi de gheata 5 kw 1
Masina de umplut (spritz) 20 kw 2
Masina de clipsat 4 kw 2
Celula de fierbere si afumare 2 carucioare, 20 kw 2
Celula de fierbere si afumare 4 carucioare, 40 kw 2
Generator de fum 4 kw 4
Masina de ambalat sub vid 15 kw 3
Spalator de cizme   4
Fantana de baut apa   4
Instalatie de dusare preparate   1
Masina de feliat 2 kw 2
Platforma dezinfectie cizme   2
Instalatie frigorifica Grup multiset compresor

Condensator racit cu aer

Racitoare de aer carcasate

1
Instalatie de ventilatie-climatizare-incalzire Sarcina de racire pe baterie 55 kw

Sarcina de incalzire pe baterie 73 kw

1
Usi frigorifice Grosimi ale blatului 40-68-90-120 mm 1
Grup electrogen 100 kva 1
Centrale termice 80 kw 2
Ventilo-convector   1
Centrala termica  
Centrale termice 4 t/h, 8 bar 2
Put forat, gospodarie de apa si rezerva incendiu  
Grup pompare   1
Pompa submersibila put   1
Post trafo  
Transformator 1000 kw 1
Statie epurare si rezervor egalizare debite  
Statie epurare Capacitate 135 m³/zi, conditii de evacuare a apelor NTPA001/2002 1

LISTA UTILAJELOR FARA MONTAJ

Nr crt Denumire utilaj Caracteristici tehnice Nr buc
1 Cantar platforma 200 kg 1
2 Cantar platforma 500 kg 1
3 Masa transare   3
4 Masa inox cu bordura 2 x 1 m 6
5 Mese inox diverse   10
6 Cantar cu inregistrare   3
7 Bazin inox 200 l 9
8 Cantar 25 kg 2
9 Carucior produse afumate   60
10 Recipient Cimbert   16
11 Carlige pe linie aeriana cu roata   200
12 Europaleti   150
13 Carucior transport carlige   2
  TOTAL    

LISTA DE DOTARI

Pentru asigurarea controlului calitatii materiei prime a produselor finite, a ingredientelor si a controlului pe fazele procesului tehnologic se propune dotarea cu un laborator format din doua compartimente:

  • unul pentru efectuarea analizelor fizico-chimice;
  • cel de al doilea compartiment pentru efectuarea analizelor microbiologice.
Nr. crt. Aparatul de laborator Caracteristici Necesar
bucati
1 Balanta analitica afisaj digital cu cristale lichide; 1
stabilitate anti-vibratie mentinuta prin control digital;
calibrare interna; ceas incorporat;
capacitate: 320 g;
rezolutie: 0,1 mg;
deviatie standard: 0,1 mg;
linearitate: + 0,2 mg;
temperatura de lucru: 5 … 40º C;
diametrul platanului: minim 80 mm.
bula de nivel pozitionata central;
posibilitatea de alegere a mai multor scale: g, mg, %;
accesul in camera de cantarire sa se poata face cu usurinta din trei directii diferite: prin partile laterale si pe deasupra;
aprobare de model BRML.
2 Balanta tehnica de laborator balanta electronica cu calibrare externa; 1
cu ceas incorporat;
capacitate: 3200 g;
precizia de citire: 0,01 g;
deviatie standard: 0,01 g;
linearitate: + 0,02 mg;
temperatura de lucru: 5 … 40º C;
dimensiunile platanului: aproximativ 100 x 100 mm;
alimentare: 220 V cu adaptor;
aprobare de model BRML.
3 Etuva de laborator cu ventilatie fortata capacitate 52 litri; 1
domeniul de temperatura: +5º … + 220 º C;
rezolutia temperaturii: 1º C;
protectie automata la supraincalzire;
panou de avertizare luminoasa;
4 Termostat punct de reglare a temperaturii la +37° C si +43° C; 1
protectie automata la supraincalzire;
dotat standard cu doua rafturi perforate din inox;
volum de lucru: minim 52 litri;
domeniu de temperatura: +5º peste ambient … 70º C;
precizia temperaturii: + 0,1º C.
5 Cuptor de calcinare temperatura maxima de operare: 1100º C; 1
carcasa exterioara din otel inoxidabil;
izolare termica de inalta calitate;
timp de incalzire scurt;
usa prevazuta cu vizor pentru observarea interiorului;
in spate sa fie prevazut cu un sistem de evacuare a gazelor de ardere;
elementele de incalzire sa fie construite din sarma de inalta calitate si sa fie incluse in placui de ceramica, ceea ce asigura protectie mecanica;
capacitate: 3 litri.
6 Nisa chimica complet utilata cu priza, racord de gaz, racord de apa; 1
7 Agitator magnetic fara incalzire viteza: 100 – 2200 rotatii/minut; 2
placa: Φ 104 mm;
L x P x H: 140 x 126 x 80 mm;
puterea: 7 W;
8 pH-metru de laborator echipat complet cu brat pentru electrod, solutie etalon, vas de masura, electrod special, cu senzor de temperatura; 1
scala: 0 – 14;
cu posibilitatea lucrarii in domeniului standard: 3,5 – 5,0;
precizia: 0,01 pH;
cu compensare automata a temperaturii;
9 Baie de apa termoreglabila capacitate: 10 litri; 2
temperatura de lucru: 5º C peste ambiant pana la 95º C;
precizia reglajului: 0,1 º C;
dimensiuni interioare: 350 x 210 x 140 mm;
dimensiuni exterioare: 578 x 356 x 238 mm;
10 Biureta automata afisaj: 10 … 99,99 ml; 1
volum: 30 – 50 ml;
precizie: + 0,2 %;
repetabilitate: 0,1 %;
cu sticla borosilicata;
capacitatea flaconului: 2500 ml.
11 Refractometru de laborator domeniul de Brix, %: 0 … 95; 1
precizia: > + 0,1;
12 Refractometru portabil domeniul de Brix, %: 0 … 32; 1
precizia:   0,2;
13 Distilator de apa capacitatea: 7 l/h; 1
tensiunea de lucru: 400 V;
intensitatea curentului: 8 A;
consum apa racire: 100 l/h;
14 Mobilier de laborator mese de laborator; 3
stative pentru reactivi; 3
scaune ergonomice; 3
fiset pentru reactivi; 1
15 Ceas de laborator gradat in minute 2
cu sonerie;
16 Termobalanta cu

imprimanta

programare automata pentru determinari rapide a parametrilor de uscare si usor de programat pentru uscari uzuale; 1
probele sunt incalzite cu ajutorul radiatiei infrarosu;
interfata RS-232 pentru conectarea la o imprimanta sau un PC;
dotat cu interfata pentru PC ;
domeniul de masura: 0 … 45 g;
gama de temperatura: 40…230° C in pasi de 1° C;
precizie: 1 mg;
reproductibilitatea: 1 g proba ± 0,2%; 5 g proba ± 0,05%;
timer: 1 x 99 min.;
17 Analizor pentru determinari fizico-chimice (proteina, colagen, grasimi, proteine, cenusa, azotiti, NaCl) analizor ce functioneaza pe principiul Near Infrared Reflectance; 1
cupa rotativa pentru proba, pentru a elimina erorile determinate de neomogenitatea probelor;
detector cu sistem de racire ce functioneaza pe principiul termoelectric pentru determinarile ce impun citiri ale probelor cu reflectanta foarte joasa;
camera optica complet sigilata si izolata termic;
aparat dotat cu sistem de monitorizare permanenta, computerizata;
calibrari memorat cu ajutorul unui sistem cu memorie non-volatila;
aparat dotat cu un sistem automat de verificare a procedurilor dupa fiecare proba;
sa realizeze analize pe probe semi-solide;
sistem de filtre inter-schimbabile ;
domeniu de lungime de unda: 500 – 2300 nm;
filtrul de banda: 10 nm;
proteina, umiditate, colagen, cenusa, nitriti, NaCl, histamina;
18 Analizor pentru

determinarea activitatii apei si a umiditatii materialelor;

dotat cu un senzor de umiditate performant; 1
se calibreaza cu ajutorul solutiilor de calibrare usor si rapid;
dotat cu interfata pentru PC ;
domeniul de masura: 0,05 … 0,99 aw;
acuratetea : +/- 0,02 aw;

+/- 0,3 ° C;

rezolutia : +/- 0,001 aw;

0,1 ° C;

durata masuratorii: 5…15 minute;
solutii de calibrare: 0,22; 0,45; 0,75; 0,95 (100 ml);
19 Termostat cu racire pentru mucegaiuri capacitate: 90 litri; 1
precizia temperaturii: + 0,1° C;
afisaj digital pentru temperatura si timp;
20 Baie pentru termostatare capacitate: 10 litri; 1
constructie din inox;
capac plat cu inele si capac inclinat;
21 Autoclav pentru sterilizare medii de cultura capacitate: 75 litri; 1
constructie din inox;
temperatura de sterilizare 121° si 135° C;
controlat de microprocesor;
cu doua cosuri;
22 Hota cu aer laminar cu flux vertical clasa de protectie 100; 1
lampa UV;
filtru HEPA;
23 Numarator de colonii

 

utilizat pentru numararea automata a coloniilor, asigurand acuratetea rezultatelor; 1
24 Microscop model biocular; 1
obiectve: 4 X, 10 X, 40 X, 100 X (cu imersie) ;
25 Lampa UV germicida banda C pentru sterilizare, cu suport pentru priza; 1